zondag 29 april 2018

Bouwen #1

Hoi!

Op deze druilerige zondag kunnen we helaas niet naar de bouw. Hopelijk klaart het straks een beetje op, want er ligt nog wel wat werk op ons te wachten.
Door de regen kan ik jullie wel eens wat foto's laten zien van op onze bouw. Daar gaan we...


Zo zag ons stukje er nog uit eind januari. We hadden net de bouw uitgezet.

Dit is er eentje van begin maart. Februari was erg nat en we moesten natuurlijk ook wachten op onze man van de grondwerken.

Een tweetal weken later was onze keldervloer gegoten en stond de eerste lading betonblokken al op het dek. Bij tijd en gelegenheid konden we dus met legoblokken spelen :) .

Begin april stonden de buitenmuren bijna volledig en dubbel.

Nu, eind april, liggen de welfsels op onze kelder.


En ondanks al het werk dat we al verricht hebben dringt het bij mij nog steeds niet door dat dit ons huis zal worden. Misschien komt dat in de loop van de komende weken? Als we aan het gelijkvloers beginnen te metsen.
Eerst hebben we nog wat werk met het leggen van de ijzeren netten en het bekisten van de keldertrap, dan kan de beton komen om de druklaag en de trap te storten. Daarnaast moeten we rond onze kelder de grond nog laten aanvullen en enkele putten steken.

Het stukje grond is gelegen in hetzelfde dorp als waar ik al woonde. Daarnaast ligt ons stuk op dezelfde straat waar mijn vader geboren en getogen is (maar 2 percelen verder als zijn ouderlijk huis!) . Voor mij is het dus een bekende straat en we hebben ook al leuke reacties van de buren gehad.

Liefs,
Sarah

4 opmerkingen:

!neke zei

Mooi, ziet er veel belovend uit !!!!
groeten Ineke

martha datema zei

Hoi hoi Sarah,
Wat leuk dat je ons even meeneemt in de vorderingen!
Een heel gebeuren een huis bouwen, maar als het af is dan heb je wel een huuus wat geheel naar je zin is!
Wat leuk dat het vlakbij je vaders geboortehuis is!
Veel succes verder!
Liefs Martha

GerJanne zei

Oh wauw Sarah, dat lijkt al heel wat!! Het begint al echt vorm te krijgen. Ik ben wel benieuwd wat jullie nu echt zelf doen en wat uitbesteed is. Het lijkt me een spannende periode, zo een bouw.
En heel leuk dat je ons alles zo laat zien. Blijf dat vooral doen, erg leuk!!

Sarah zei

Veel succes! Wel tof om het zo helemaal mee te maken. Over ons zijn ze ook aan het bouwen en ik vind het tof om te zien hoe het evolueert.