maandag 23 juli 2018

SOS Piet... euh... SOS Pepe

Dag allemaal!

Ik vertelde jullie al dat we deze week een weekje rust zouden nemen echter begon vorige week al ons verlof. Ondanks de temperaturen maakten we een flinke sprong op de bouw en zijn we weer zo goed als klaar om na het bouwverlof de welfsels voor de zolder te verwelkomen! Als ik er aan denk post ik binnenkort nog wat foto's van onze vooruitgang.

Op mijn eerste, echte, vakantiedag kon ik het niet nalaten om toch even snel een kaartje te maken. Het kriebelde alweer een hele tijd en nadat ik de enveloppekaart maakte voor mijn tante lag er toch nog wat spul of tafel.

Ik heb een agenda waarin ik de lopende challenges noteer van de blogs die ik volg. De eerste die ik tegen kwam was de challenge van Do-Al(l) Kreatives, daar vragen ze om een creatie die uit de keuken komt.


Het papier voor de enveloppekaart voor tante Fien lag nog op tafel en daar ging ik mee aan de slag. Ik koos verschillende tinten bruin en beige papier bij elkaar en mijn schortmal van Marianne Design.
Terwijl ik bezig was kwam het idee om er een mannelijke kaart van te maken, maar verder... Nadat ik de schort stanste en de randjes met inkt bewerkte kwam ik opeens op het leuke idee om er een kaartje voor mijn peetoom mee te maken. Ik heb 'm altijd pepe genoemd.

Pepe is de man van tante Fien en eind december jarig (ja, ik loop erg vooruit op de zaken haha). Als hobby gaat hij naar de kookschool en komt vaak met lekkere dingen thuis. Vooral het jaar dat hij dessert en gebak onder handen nam was heerlijk :) ! Kijk die lekkere koffiekoeken en soesjes maar eens pronken langs zijn schort.
In Vlaanderen was er een tijdje geleden de tv-kok Piet Huysentruyt, die het programma SOS Piet had (hij ging dan bij de mensen thuis helpen met gerechten die maar niet wilde lukken). Om de één of andere reden moest ik aan het programma denken en bedacht ik SOS Pepe !! Ik moest wel lachen terwijl ik het kaartje maakte.

Veel liefs voor nu,
Sarah

7 opmerkingen:

Sarah zei

Leuk bedacht!
Ik ben benieuwd hoe jullie huis opschiet...

GerJanne zei

Wat een leuk verhaal bij je kaart. Dat zal Pepe leuk vinden. Grappig dat je een naam voor hem hebt ' bedacht'. En hem nog steeds zo noemt. Je kaart is op alle fronten toepasselijk. Dank je wel voor het meedoen bij ons van Do All.
En natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de foto's van de bouw!

martha datema zei

Hoi hoi Sarah,
Superleuk dit kaartje voor je oom!
En ja ik ben ook nieuwsgierig naar foto's van jullie bouw!
Liefs Martha

Jonnece Putu zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Jonnece Putu zei

Fabulous card, I love the apron. Thanks for joining us at ‘Do-Al(l) Creatives’. Jonnece DT

Alexander Kretschmann zei

Beautiful card! Love the colours!
Thanks for playing along with us at our present challenge at Do-Al(l) Kreatives and good luck! Hope you will join us next month again.

Crafty greetings
Alex

*DT + Admin* Do-Al(l) Kreatives {#19 – out of kitchen}
*DT* Kreativ-Tanten Challenge {#19 - ATG}
*DT* Craft Rocket Challenges {#50 – Summer}
Alex' Kreative Seite

Daen'Ys zei

Ha, this is such a cool masculin card!! - Pepe will surely appreciate it!! ;)
Rosi x