Dag allemaal!
In ons hofje staat, ondanks de kleine oppervlakte, een rabarberplant.
Die heeft papa ooit eens gered van een graafmachine ☺. Zo kreeg dat plantje een nieuwe thuis.
We hebben al veel mensen blij gemaakt met kilo's rabarber en vorig jaar hebben we de plant zelfs gesplitst, zodat onze buurvrouw zelf een rabarberplant had, want ook zij draaiden de rabarber die we om brachten erdoor.
Desondanks het splitsen, hebben we nog steeds een heuse rabarberplant en moeten we steeds op zoek naar recepten om hem te verwerken...
Vandaag deel ik dan ook graag een receptje met jullie dat ik kon strikken via Pinterest.
Hier het originele recept. Maar ik zou er geen blogpost van maken, als ik jullie het recept niet even zelf uit de doeken deed.
Benodigdheden:
- 300gr rabarber
- 25cl zeer koude room
- 75gr mascarpone
- 100gr poedersuiker
- 3 vellen gelatine
Bereiding:
- week de gelatine in koud water
- stoof de rabarber op een laag vuurtje samen met de poedersuiker voor een 15-tal minuutjes tot een mousse. Meng goed door en voeg de, uitgelekte, gelatine toe. Laat afkoelen
- klop de room met de mascarpone en meng met de rabarbermousse
- vul 6 glaasjes en zet voor minimum 3uur in de koelkast om op te stijven
- afwerken kan met frambozen en een hartig koekje, zoals een palmhart
Zoals jullie hierboven zien heb ik een foto genomen toen er al vals gespeeld was. Ik verdeelde de mousse maar over 4 glazen maar dit zijn echt te grote porties, aangezien de mousse vrij zwaar is! 6 glazen is dus echt niet overbodig. Verder vond ik dat de rabarber niet mooi verdeeld was, dus ik denk dat ik de stukken nog kleiner had moeten snijden (nu had ik blokjes van ongeveer 2cm x 2cm).
Ik zou zeggen geef het ook eens een kans, want het is toch wel de moeite waard!
Sarah